הן מוקמות באלפי מבנים תעשייתיים. הן פועלות בשטחי ענק חקלאיים. הן מייצרות הכנסה גבוהה לשפע מבנים מוסדיים, ובשנים האחרונות, גם אלפי צרכנים פרטיים נהנים מהפירות שלהן. אנחנו מדברים על מערכות סולאריות. שוקלים גם כן להצטרף לגל הרווחים והאנרגיה החלופית? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על כך.
לייצר חשמל ולהרוויח
עד לפני שנים לא רבות, שלוש המילים שבכותרת היו נחלתן הבלעדית של חברת החשמל. אך ניצני המהפכה, שנשתלו לפני עשור ויותר, החלו לפרוח בשנים האחרונות והובילו עשרות אלפי ישראלים להקים מערכת סולארית בשטחם וליהנות מהפקת חשמל עצמית ומרווח כפול: אי-תשלום חשבון חשמל מדי חודש ואפשרות מכירת עודפי יצור לחברת החשמל עצמה. ועל זה נאמר – המלפפון קם על החקלאי!
כיאה לטכנולוגיה שעדיין לא הציפה את השוק בישראל, אנשים רבים חוששים מהרפתקת האנרגיה הירוקה. אלא שעם עובדות קשה להתווכח: 99% מאלפי ההתקנות המבוצעות ברחבי הארץ מדי שנה עוברות ללא אירועים חריגים או תקלות בלתי צפויות, ורובם המוחלט של בעלי המערכות הסולאריות נהנים ממערכה אמינה, כמעט ללא תקלות, המאפשרת להם לצרוך חשמל בשפע ולהרוויח סכומים נאים בכל חודש.
התקנה של מערכת סולארית – השלבים שבדרך
הבנתם מה טוב עבורכם ועבור חשבון הבנק שלכם? מצוין! בשלב הראשון תידרשו להזמין חברה מקצועית העוסקת בהתקנה של מערכות סולאריות, אשר תבחן את היתכנות הקמת המערכת על גג הבית שלכם, בניין המגורים שלכם או בשטח האדמה הגדול שברשותכם. תהליך זה אורך כ-3-4 חודשים.
גם במידה ונתנו לכם אור ירוק עקרוני, חשוב לדייק את מיקום התקנת הפאנלים הסולאריים (אשר קולטים את חום קרני השמש לפני הפיכתם לאנרגיה) כך שייחשפו לשמש באופן מירבי ומיטבי. כמובן שחברה מקצועית ומנוסה תדאג גם לכך ותבצע עבורכם את כל הפעולות הנדרשות. חשוב לציין שגם ברגעי לילה, צל או עננות מלאה, תוכלו ליהנות ממאגרי החשמל העודפים שצברתם, כך שלא תישארו בחשיכה ובקור.
שלב ההתקנה אורך לרוב מספר ימים עד שבועות ומיד בסיומו תוכלו להתחיל ליהנות מהיתרון הגדול של העניין – ייצור חשמל חופשי בייצור עצמי. רק אל תשכחו לצלצל אל חברת החשמל כדי להבין הכול על חוזה רכישת החשמל שהיא צפויה לחתום איתכם.
הרווח כולו שלכם
לפני שניפרד, חשוב לנו לדבר מעט על ההכנסות והרווחים הצפויים לכם. ובכן, הדבר תלוי בהספק המערכת שתתקינו. מערכת קטנה של כ-20 קילוואט תספק לכם הכנסה של כ-16,000 ₪ בשנה. מערכת בינונית של 40 KW תכניס לכיסכם קרוב ל-30 אלף ₪ בשנה, בעוד מערכת של 100 קילוואט תוסיף לחשבון הבנק שלכם למעלה מ-70 אלף ₪ בשנה.
שיהיה בהצלחה!