אנשים רבים מגדלים עצי הדר בגינתם על מנת ליהנות מפירותיהם הטעימים ומריח הפריחה המשגע שלהם. מדובר בעצים שלא זקוקים לטיפול והשגחה מרובים מידי על מנת לשגשג, אך עדיין קיים היבט חשוב אחד שיש להקפיד עליו – גיזום אחת לשנה. מהם הדגשים בגיזום של עצי הדר? מייד גם את תבינו ותוכלו לגדל אותם כהלכה.
מדוע יש לגזום את עצי ההדר?
לפני הכל, חשוב להבין מדוע חשוב להקפיד על גיזום עצי הדר אחת לשנה. ובכן, פעולת הגיזום של עצי ההדר נועדה לשמור על בריאותם, לספק להם את ההזדמנות להפיק את מקסימום הפירות וכמו כן, לאפשר לכם לקטוף את הפירות בצורה קלה ונוחה יותר. על כל זאת ועוד, עצי הדר אומנם אינם נחשבים לעצים גבוהים במיוחד, אך ללא גיזום תקופתי הם עדיין יכולים להסתיר את הנוף ואף לפגוע בתשתיות ומבנים סמוכים.
אז כיצד גוזמים עצי הדר בצורה נכונה?
בעלי גינות רבים מחליטים יום אחד לקחת מזמרה ומסור על מנת להסיר ענפים מעצי ההדר שלהם עד שהם מגיעים לצורה והממדים שמתאימים להם. בפועל, גיזום עצי הדר הוא הרבה מעבר להסרת ענפים, אלא מלאכת מחשבת של ממש שצריכה להישען על ידע וניסיון. הדבר מתבטא במספר היבטים שלא בטוח שהכרתם:
- תזמון הגיזום – עצי ההדר אמנם ירוקים כל השנה אך בתקופת החורף הם נמצאים במעין תרדמת. לכן חשוב שלא לגזום אותם בתקופה זאת על מנת שלא לפגוע בהם קשות. יש לבצע את הגיזום בסוף החורף, רגע לפני הנצת הפרחים, שמהם יתפתחו הפירות.
- היקף הגיזום – יש להקפיד שלא לגזום יותר מ-20% מענפי העץ, אחרת מדובר בפעולה טראומתית עבורו, שעשויה לפגוע בהפקת הפירות ולעיתים אף תעלה לעץ בחייו.
- זוויות הגיזום – יש לחתוך את הענפים של העץ בזווית של 45 מעלות וכמה שיותר קרוב לגזע. ענפים דקים יחסית יש להסיר על ידי מזמרה ואילו ענפים עבים יותר על ידי מסור.
- סוג ענפים המוסרים – יש להסיר ענפים זקנים, כאלו שנראים חולים או כאלו שפשוט מסתירים את השמש לענפים צעירים ורעננים. חשוב לגזום גם ענפים נמוכים שנוגעים בקרקע, שכן אלו הענפים שנמצאים בסיכון גבוה להיפגע ממחלות כגון כנימות, אקריות ועוד.
על מנת להיות בטוחים שאתם עומדים בכל ההיבטים הללו באופן מדוייק, ההמלצה שלנו עבורכם היא פשוט להתקשר עם חברת גיזום עצים מקצועית ובעלת מוניטין. זוהי הדרך הטובה ביותר לשמור על עצי ההדר שלכם, מבלי שתצטרכו להתאמץ יותר מידי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה