יום שלישי, 30 בינואר 2024

דיני משפחה


תחום דיני המשפחה הוא רחב מאוד וכולל מספר רב של הליכים ונושאים. דיני משפחה, כשמם כן הם: דינים שעוסקים ביחסים בין בני משפחה, החל מבני זוג (לשם כך ישנם למשל הליכי גירושין, הסדרי שהות, מזונות), הורים וילדים (לשם כך יש לנו למשל את דיני הירושה), ועד נושאים שבין בני משפחה שונים, למשל אחים. תחום המשפחה הוא מאוד ייחודי, משום שהעוסקים בתחום דיני המשפחה, צריכים להיות אנשי אשכולות, שמבינים לא רק בדיני המשפחה, אלא בנושאים נוספים. למשל, עורך דין למשפחה, צריך להבין בדיני חוזים, משום שהוא יעסוק בהסכמי ממון, הסכמי גירושין, הסכמי חיים משותפים והדוגמאות הן רבות. 

במאמר שלהלן נעסוק בדיני המשפחה, נציג חלק מהנושאים שמעסיקים עורכי דין למשפחה, ונציג רקע לכל אחד מהתחומים. מטרת המאמר היא להעניק לכם הקוראים מידע איכותי, אך נדגיש שהמאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אצל עורך דין משפחה. 

תחום הירושות והצוואות:

בישראל, ירושה יכולה להיעשות או לפי דין, או לפי צוואה. אדם שמותיר צוואה בחייו, הרי שהיא תחייב בעת מותו. לעומת זאת, אם אדם נפטר ללא צוואה, הדין קובע כי עיזבונו (כלומר – כל הרכוש שלו) יחולק בין ילדיו, ובן או בת זוגו. מעבר לכך, בתחום הירושות והצוואות, לא אחת עולות שאלות של כשרות צוואה, צורך בעריכת צוואה, וכן מימוש צוואה באמצעות צו ירושה או צו קיום צוואה. לשם כך, יש צורך כמובן בליווי מקצועי ומוסמך של עורך דין דיני משפחה. 

הסכמים בדיני משפחה:

בתחום המשפחה, ישנם הסכמים מסוגים שונים, מה שמחייב עורכי דין בתחום המשפחה, להבין ולגלות בקיאות גם בתחום דיני החוזים. הסכמים בתחום המשפחה יכולים להיות הסכמי ממון (נרחיב עליהם בהמשך), שנערכים בין בני זוג כדי להסדיר חלוקת רכוש בעת גירושין. הסכמים יכולים להיות הסכמי הורות משותפת בין שני אנשים שרוצים להביא יחדיו ילד לעולם, ללא זוגיות רשמית. יש גם הסכמי גירושין, הסכמי חיים משותפים בין ידועים בציבור וכו'. 

מזונות וזמני שהות:

תחום נוסף שמהווה חלק משמעותי בתחום המשפחה בכלל והגירושין בפרט, הוא ענייני שהות ילדים ומזונות. בעת פרידה וגירושין, בני זוג צריכים להסדיר את שאלת האחריות ההורית על ילדיהם, ובהתאם גם את זמני השהות שלהם. במקביל, קיימת חובה לשאת במזונות ילדים, חובה שמוטלת על האב מכוח הדין הדתי–עברי. לרוב מזונות הם אבסולוטיים, אך לעיתים הם יכולים להיות מופחתים בשל זמני שהות שווים. זהו נושא מורכב מאוד שמצריך ייעוץ וליווי מקצועי. 

חלוקת רכוש בין בני זוג:

עוד נושא קריטי בתחום המשפחה, הוא חלוקת רכוש בין בני זוג. כאן יש צורך בהבנה גם בתחום החוזים, שכן זוגות רבים עורכים הסכמי ממון עוד לפני נישואין. כמו כן, בעת שיג ושיח במסגרת הליך משפטי על הליכי חלוקת רכוש, יש צורך ברישום נכסים ועוד. לכן, יש גם צורך בהבנה בתחום המקרקעין. 

נעיר, כי חלוקת רכוש בין בני זוג, היא שווה בשווה לפי הדין הקיים, כאשר ישנם חריגים לגבי סוגי הרכוש המשותף, שהם ברי חלוקה. לכן, ייעוץ מקצועי נדרש בוודאי גם במקרים כאלו. 

גירושין ונישואין: 

ללא ספק, דיני הנישואין והגירושין הם אחד הנושאים המשמעותיים בתחום המשפחה. בישראל, גירושין ונישואין נערכים לפי הדין הדתי. בהתאם, כאשר רוצים להתגרש, יש להגיש תביעה לגירושין בבית הדין הרבני, אך בגירושין מערכת היחסים לא בהכרח מסתיימת, שכן בני זוג צריכים כאמור להסדיר את ענייני המזונות, שהות ילדים וחלוקת רכוש. הסמכות לעסוק בתביעות גירושין היא בלעדית לבית הדין הרבני, אך האחרון יכול לרכוש סמכות אם מוגשת תביעת גירושין שכוללת את כל הנושאים שהזכרנו. אך במקביל, לבית המשפט לענייני משפחה יש סמכות לעסוק בכל הנושאים של דיני המשפחה, למעט תביעות גירושין ונישואין. 

מכאן, שהליכי גירושין יכולים להתברר במקביל, בשתי ערכאות שיפוט, דבר שמצריך ידע רב והבנה מקצועית. 

לסיכום:

במאמר זה סקרנו חלק מהנושאים שנוגעים בתחום דיני המשפחה. הראינו כיצד בתחום המשפחה, יש השקה לעוד נושאים שהם לא חלק מדיני המשפחה הקלאסיים (כגון – חוזים, מקרקעין). כמו כן, הראינו כמה חשוב להיות מלווה בעורך דין דיני משפחה, בשל מורכבות התחום. כך גם נסיים את מאמרנו, בהמלצה חמה לקבל ייעוץ מוסמך בעת הצורך. 

יום ראשון, 14 בינואר 2024

טיפול טבעי בסינוסיטיס – הכירו את ההומאופתיה


אולי מדובר בתופעה שממנה התחלתם לסבול שוב ושוב לאחרונה, או שמא אתם כבר מנוסים ויודעים ששוב צריך ללכת לרופא כי הסינוסיטיס חזרה, כמו שתמיד קורה לכם מאז ומתמיד. בכל מקרה, חשוב לנו להגיד לכם כי לא מדובר בגזירה משמיים ושיש דרך לנצח את התופעה שגורמת לכם לכל כך הרבה סבל, כאב ופגיעה באיכות החיים. כפי שתבינו מייד, טיפול טבעי בסינוסיטיס הוא מה שיכול להוציא אתכם לדרך חדשה.

סינוסיטיס – הבעיה של הטיפולים הרגילים

סינוסיטיס הינה מחלה שמערבת את מבנה הסינוסים בפנים והיא באה לידי ביטוי במגוון תסמינים כגון נזלת (אך לעיתים אין נזלת כלל), כאבים חזקים בפנים (באף, מעל השיניים, סביב העיניים) ולעיתים אף בפגיעה בחוש הריח והתפתחות חום גוף גבוה. רופאי המשפחה בדרך כלל רושמים אנטיביוטיקה נגד סינוסיטיס, אך כאשר המקור להופעתה הוא ויראלי, אפשרות זו אינה יעילה ונדרשת גישה אחרת שכוללת תכשירים לייבוש הנזלת, סטרואידים ובמקרים קיצוניים אפילו ניתוח לניקוז הנוזלים. 

בכל מקרה, הטיפולים הרפואיים הרגילים לא באמת מצליחים לטפל בסינוסיטיס לצמיתות, מה גם שהתכשירים השונים אינם מתאימים לכל אחד וגם גורמים לתופעות לוואי. לכן כדאי לשקול גם טיפולים טבעיים למיניהם. טיפול טבעי בסינוסיטיס אינו מערב מתן חומרים כימיים ולכן מתאים לכל קבוצות האוכלוסייה, גם לתינוקות, ילדים ונשים בהיריון.  

איזה טיפול טבעי מומלץ נגד סינוסיטיס?

ישנם מספר טיפולים טבעיים שיכולים להיות מאוד מוצלחים לטיפול בסינוסיטיס. אנחנו ממליצים בחום על הומאופתיה. טיפול זה מותאם אישית לכל מטופל, בהתאם לממצאי הבדיקה וההיסטוריה הרפואית. הוא מאוד יעיל נגד סינוסיטיס בכל אחד מהשלבים שלה, אך במיוחד כאשר היא נכנסת לשלב הכרוני, כלומר, נמשכת פרק זמן העולה על 3 חודשים ומלווה בנזלת כרונית ותחושת אטימות בחלקי הסינוס השונים. 

שם, בכל מה שקשור לרפואה המערבית הרגילה, קשה מאוד להגיע למצב של ריפוי והסבל נותן את אותותיו לאורך זמן רב ביותר. הטיפול הטבעי הספציפי הזה מצליח "לפגוע במטרה", לחזק את מערכת החיסון והחוסן הנפשי של המטופל ובכך להשפיע בצורה המרבית על היעלמות המחלה.

חשוב מאוד לפנות אל מרפא הומאופתי בעל רקע רפואי נרחב, על מנת שזה יוכל להתאים את התכשיר ההומאופתי המתאים ביותר למטופל על סמך הנתונים האישיים שלו, לרבות פיענוח תוצאות בדיקות דם וצילומי CT. כמובן שעל המטפל לדעת מראש אילו תרופות המטופל נוטל, שכן מידע זה יאפשר לו לבצע כיוונון עדין בהכנת הפורמולציה ולהשיג שיפור משמעותי של התוצאות.

יום רביעי, 10 בינואר 2024

ידועים בציבור


זוגות רבים, בוחרים כיום לחיות כידועים בציבור, כלומר – לחיות יחדיו כמו כל זוג נשוי, אבל ללא נישואין רשמיים. אם נרצה – ללכת עם ולהרגיש בלי, או להיפך. אך מי הם ידועים בציבור? לכאורה, מדובר במונח ששגור בפיהם של רבים, אך למונח ידועים בציבור יש משמעות משפטית ולעיתים אפילו משמעות דרמטית. 

במאמר זה נעסוק בהגדרה של ידועים בציבור, נסביר מי הם ידועים בציבור, וכיצד הפסיקה מגדירה אותם. לאחר מכן, נסביר מהן הסיבות להתפתחותו של קונספט הידועים בציבור. כמו כן, נסקור בקצרה האם יש פער בין הזכויות שמוקנות לידועים בציבור לעומת זוגות נשואים. 

נבקש להעיר כי את המאמר הזה כתבנו על מנת להעניק לכם הקוראים מידע איכותי, אך המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ספציפי אצל עורך דין משפחה. 

מי הם ידועים בציבור?

ידועים בציבור הם בעצם בני זוג לכל דבר ועניין, במבט מבחוץ. מדובר בבני זוג שחיים יחדיו כמו זוג נשוי, אך ללא רישום ותעודת נישואין. ידועים בציבור הם זוגות, לרבות – חד מיניים, שקשרו את גורלם האישי והמשפחתי יחדיו – כמו זוג נשוי. 

מבחינה משפטית, ידוע בציבור הוא בן הזוג של השני, ומכאן הוא זכאי: לרשת אותו, לרכוש עמו דירת מגורים באמצעות משכנתא, להקים עמו משפחה, להביא ילדים והדוגמאות עוד רבות. אך לעיתים עולה השאלה איך נגדיר ידועים בציבור מבחינה משפטית, משום שלא כל בן זוג הופך להיות ידוע בציבור, ולא כל זוגיות טרייה הופכת להיות זוגיות של ידועים בציבור.

מבחינה משפטית, בתי המשפט הגדירו ידועים בציבור, כזוג שקשר את גורלו. בדרך כלל בוחנים את התנהלות החיים של בני הזוג, ובהתאם בוחנים מבחינה אובייקטיבית, כיצד הציבור ומכריהם רואים את בני הזוג. במידה וקיים משק בית משותף ובסיס חיים זוגי ואיתן, הרי שאז בני הזוג יוכרו בתור ידועים בציבור. במידה והקיום המשותף הינו רופף, הרי שהסיכוי להכרה כידועים בציבור, פוחת. 

איך נוצר קונספט הידועים בציבור?

קונספט הידועים בציבור, תפס תאוצה בישראל בעיקר בגלל הכפפת הדין הדתי על דיני הנישואין והגירושין. בישראל, כדי להינשא יש לעשות כן לפי הדין הדתי, וכך גם כאשר רוצים להתגרש. ישנם זוגות רבים שמטעמים אידיאולוגיים מבקשים להימנע מכך, או שכבר חוו נישואין וגירושין, ועתה, בפרק ב', הם מעדיפים שלא להינשא לפי הדין הדתי. לכן, זוגות רבים פשוט בוחרים לחיות כידועים בציבור. לצד זאת, ישנם גם זוגות רבים בישראל, שמבחינה דתית אינם יכולים להינשא לפי הדין הדתי, כך למשל – ספק יהודים, או עולי ברית המועצות, שלעיתים הרבנות מערימה עליהם קשיים במסגרת רישום נישואין. כך גם זוגות בני דתות שונות, וכן – זוגות חד מיניים, שאין להם שום אפשרות להינשא לפי הדין הדתי. 

כך שהסיבה העיקרית להתפתחות הקונספט של ידועים בציבור, היא הכפפת דיני האישות לדין הדתי. כמובן שיש עוד סיבות נוספות, כגון – רווקות מאוחרת, החיים המודרניים, אורח חיים מאוד קרייריסטי וכו'... 

האם קיים פער בין ידועים בציבור לבין זוגות נשואים בהיבט של זכויות?

התשובה הפשוטה היא – לא. אין פער בזכויות בין זוגות נשואים לידועים בציבור. השוני היחיד אולי, הוא הצורך בהוכחת היותם של בני זוג כידועים בציבור, לכן במקרים רבים, זוגות נדרשים למלא תצהיר בכתב, שהם אכן ידועים בציבור. הסיבה לכך היא שאצל זוגות נשואים, האסמכתא בעצם קיימת בתעודת הזהות, כאשר אדם רשום בתור נשוי. לעומת זאת, אצל ידועים בציבור, לעיתים אין אסמכתא רשמית (אלא אם מדובר בזוג שערך הסכם חיים משותפים).

מעבר לכך, אין שום הבדל בין זוג נשוי לזוג ידוע בציבור. בחוקים רבים (או בתיקוני חוקים) יש גם הבהרה,  שמדובר ב"בני זוג" ולא במונחים "בעל או אישה", דוגמא לכך היא בחוק הירושה, התשכ"ה – 1965, שם יורש לפי דין מוגדר בתור "בן זוג". דוגמא נוספת היא חוק חוזה הביטוח, תשמ"א-1981, שם "מוטב" (אדם אחר זולת בעל הפוליסה), מוגדר בתור בן או בת זוג, ולא בתור בעל ואישה.

מכאן, שאין שום פער משפטי בזכויות המוקנות לזוג נשוי, מול הזכויות שמוקנות לידועים בציבור. מבחינה חוקית מדובר באותו סטטוס, עם כמה שינויים פרוצדורליים. 

לסיכום:

במאמר זה עסקנו בידועים בציבור. קודם כל הסברנו והגדרנו מי הם ידועים בציבור, ובהתאם גם סקרנו את האופן שבו בתי המשפט מגדירים ידועים בציבור. כמו כן, הצגנו כיצד התפתח קונספט הידועים בציבור. כמו כן, הסברנו שאין פער בזכויות המשפטיות של ידועים בציבור, לבין הזכויות המשפטיות של זוגות נשואים, בפרט כאשר ישנם חוקים שבהם יש הבהרה ברורה שאין פער בין הזכות של נשואים לידועים בציבור (למשל בדיני הירושה, ההגדרה היא של בן או בת זוג וכיו"ב). את המאמר נסיים בהמלצה חמה, והיא להיעזר בעורך דין משפחה בעל ניסיון.